In English

Csokoládé Világ

Bor és csokoládé kurzus

Sep.
25.

Mi a közös a festői szépségű Béres Szőlőbirtok és a Szamos Csokoládé Műhelye között? Mindkettő hátterében egy-egy magyar családi vállalat áll, akik a maguk területének kiváló képviselői. Mindkettő a legmagasabb minőségre törekszik, és mindketten elkötelezettek a kiváló borok és csokoládék iránt. Ez a két szerelem, a bor és a csokoládé ihlette legújabb kurzusunkat, melynek során a Szamos Csokoládé Műhelyében készülő csokoládékat a Béres Szőlőbirtok tokaji boraival ízesítjük.


 

 

 

Vendégeinket egy borkóstolóval egybekötött csokoládékurzusra invitáljuk, ahol a fenséges desszertborok is belekerülnek a töltelékkrémekbe, melyek ízei remekül harmonizálnak a csokoládéval.  

A kurzus során minden résztvevő saját kezűleg készíti el a finom kézműves pralinékat, melynek része a csokoládétemperálás, a bonbon öntés, a krémkészítés és a töltés. Különböző technikákkal alkotjuk meg a krémeket és olyan különleges finomságokat készítünk Csokoládémesterünk vezetésével, mint a Tokaji Aszús- marcipános praliné, aszúban áztatott szőlőszemekkel megbolondítva, valamit a Magita Cuvée-vel ízesített fehércsokoládés krémbonbon, melynek íze remekül egybeolvad a keserű csokoládéval. A kivételes kurzus részeként a borászat vezetője, Regéczy-Béres Melinda vezetésével gondolatban ellátogatunk Tokaj-Hegyalja egy páratlan szépségű településére, a Béres Szőlőbirtoknak otthont adó Erdőbényére. A résztvevők egy öt boros kóstoló során ízelítőt kaphatnak a Béres borokból, a száraz sárgamuskotálytól az 5 puttonyos aszúig, miközben sok érdekességet is megtudhatnak a tokaji borok világáról. A kurzus az elkészült csokoládék kóstolásával zárul. A Bor és csokoládé kurzus résztvevőinek minden bizonnyal emlékezetes élmény lesz  a fenséges fehérborokból,  ízletes csokoládéból és mennyei marcipánból készült finomságokkal való ismerkedés. 

 

Jelentkezés: http://www.csokoladeiskola.hu/kurzusok.html

Kommentek

Írta: Bátori Eszter | 2014.08.07 22:38


Üdv, Érdeklődni szeretnék, hogy hol lehet a bor és csokoládékészítő tanfolyamra mert rakattintok a jelentkezesre de nem találom seholsem. Köszönettel

Írta: Wagner Rita | 2015.05.13 10:02


Tisztelt Szamos Marcipán, szeretnék 2015. augusztus 15-31-ig két gyerekkel (12/10 évesek) Önöknel esetleg a csokaládé vagy fagylalt készítésröl megtudni. Sajnos a kurzusok csak június végéig vannak fennt az interneten. Kérem irják meg, hogy augusztusban is lesz-e esetleg gyerekenek csokiiskola. (Kerem nezzek el az ekezetek hianyat, mert nem magyar betüzettel irtam.) Köszönöm valaszukat: Wagner Rita

Írta: Szabo Janos | 2015.07.13 18:33


Canada-ban elek es lakom. Letezik olyan lehetos;g, hogy ay Onok term;keit itt, Canada-ban forgalmayyuk. V'alaszukat kiv'ncsian varoom ;s nagyra ertekelnem. Tisztelettel: Szabo Janos BJMS4W

Írta: Spánicz Andrea | 2015.12.28 12:51


Szeretnék érdeklődni a csokoládé bonbon készítéssel kapcsolatos képzésekről.

Írta: Carley | 2016.05.10 10:28


Your website has to be the eloertcnic Swiss army knife for this topic.

Írta: Mitch | 2016.05.13 01:37


This is the problem with the DSM diagnoses: they make people believe that those labels actually correspond to discrete disorders when they really don’t. All of the features exist along a spectrum, with many unique cotainbmions. Your mom sounds as if she has some psychotic features of a grandiose and narcissistic nature. Do we really need a label to know that she’s deeply troubled? http://touabxp.com [url=http://kzcwtyixkq.com]kzcwtyixkq[/url] [link=http://sdprnsljcc.com]sdprnsljcc[/link]

Írta: Elly | 2016.05.15 00:43


I was suggested this blog by means of my bro. I am not sure whether or not this publish is written by means of him as no one else unrdsetand such precise about my problem. You’re wonderful! Thanks! http://sfqgxw.com [url=http://hmhwzrfv.com]hmhwzrfv[/url] [link=http://mnnuaxtiw.com]mnnuaxtiw[/link]

Írta: Marancsik Violetta | 2016.09.13 09:29


Kedves Szamos! Érdeklődni szeretnék a következő "Bor és csokoládé" kurzus időpontjáról. Elképzelhető, hogy októberben még lesz ilyen időpont? Szülinapi ajándéknak szeretnénk. Köszönöm válaszukat! Üdvözlettel: Violetta

Írta: Zita | 2016.11.08 16:37


Kedves Szamos! Én is érdeklődni szeretnék a következő "Bor és csokoládé" kurzus időpontjáról. Decemberben lesz esetleg? Zita

Írta: Csilla | 2016.12.13 10:45


Kedves Szamos! Én is érdeklődni szeretnék a következő "Bor és csokoládé" kurzus időpontjáról. 2016 decemberben vagy 2017-ben mikor lesz esetleg kurzus? Várom visszajelzésüket. Csilla

Szóljon hozzá Ön is!

Map